Atunci cand doresti sa cumperi un produs indiferent care este acesta, cauta specificatiile acelui produs mai ales daca esti pe un domeniu pe care nu il cunosti sau nu il stapanesti indeajuns.Astazi piata ferestrelor termopan ofera o gama larga de produse, fiecare diferita in functie de model, culoare, calitate sau design

Si  in aceste conditii date, necesitatea documentarii ample, inainte de achizitionarea unui produs nu face decat sa va usureze sarcina in procesul decizional.

Care sunt componentele unei ferestre termopan?I-am intrebat pe cei de la https://windowsolution.ro la ce ar trebui sa fim atenti atunci cand verificam calitatea unei astfel de ferestre?

Astfel, componentele unei ferestre termopan sunt impartite in mai multe categorii:profil PVC,sticla, feronerie,accesorii.

Profil PVC pentru geamuri termopan

Profilul PVC este structura solida atat pentru geamurile termopan cat si pentru usile din PVC .Profilele PVC existente pe piata se diferentiaza prin numarul de camere.

Avantajul major al profilelor din PVC, este ca poate fi livrat cu un design personalizat, profilul putand fi prelucrat in orice forma sau dimensiune. Pe profile din PVC pot fi aplicater si folii colorate pentru a conferi un aspect placut.

Sticla pentru tamplarie PVC poate fi:

Alcatuit din doua foi de sticla, separate printr-un cadru metalic iar spatiul dintre cele doua foi este umplut cu aer sau un gaz inert care ajuta la o etansare perfecta.

Sticla tripan, formata din trei foi de sticla care ofera o eficienta termica foarte buna.

Calitatea sticlei folosite la realizarea ferestrelor termopan joaca un rol foarte important in calitatea produsului final, calitate poate fi influentata atat de grosimea foilor de sticla (variand intre 4 si 6 mm) cat si de executie – distanta ramasa intre foile de sticla, care poate ajunge pana la 2 cm.

Indiferent daca optati sa alegeti sticla cu geam dublu sau tripan, asigurati-va ca obtineti o eficienta termica ridicata utilizand sticla Low-E.

Sticla Low-E este o sticla tratata pentru a retine caldura in interiorul locuintei, ceea ce va asigura eficienta termica ridicata. Se monteaza in interiorul foilor de sticla si este una dintre cele mai bune sticle de pe piata in acest moment

Sticla folosita la geamurile termopan poate fi aleasa in functie de nevoile voastre,  de exemplu, daca locuinta ta este expusa la lumina soarelui pe tot parcursul zilei, este indicat sa alegi o versiune superioara de sticla Lowe-E precum Lowe-E 4S.

Feronerie pentru geamuri termopan

Feroneria este o componenta esentiala pentru buna functionare a tamplariei PVC. Noi lucram cu feronerie de calitate, precum feronerie Roto pentru tamplarie din profile PVC Salamander Rehau sau Gealan.

Pentru o manevrabilitate usoara in timp, exista cateva elemente suplimentare pe care le puteti alege:

deschideri oscilante, incuietori de siguranta (antiefractie), sisteme de ventilatie pentru prevenirea condensului.

Atentie!Opteaza pentru feronerie cu cat mai multe puncte de inchidere pentru tamplaria PVC, asta va asigura o mai buna siguranta antiefractie precum si o mai buna etansare!

Accesorii

Accesoriile sunt elemente optionale si pot fi alese in functie de nevoile voastre.Printre cele mai populare accesorii pentru tamplarie PVC: glafurile interioare sau exterioare, rulourile, plasele de tantari, jaluzelele toate alese in functie de culoarea tamplariei PVC sau in functie de designul casei.

Alege elemente de calitate, un pret ceva mai mare pentru un profil PVC de calitate se amortizeaza in timp. In plus, o tamplarie PVC de buna calitate, corect fabricata si asamblata in conditii optime va ofera o durabilitate sporita in timp.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0767404068