Angajarea unui șofer de camion este o decizie importanta pentru orice manager care conduce o companie de transport sau afacere care se bazeaza pe transportul de marfuri.

Un șofer de camion este persoana responsabial pentru transportul sigur și eficient de marfa dintr-o locatie in alta.

Drept urmare este important sa țineți cont de cateva sfaturi atunci cand angajați un șofer de camion pentru compania voastra sau pentru cea pe care o conduceti.

1.In primul rand trebuie sa aiba experienta si calificare in acest domeniu,un șofer cu mai mulți ani de experiența va avea abilitațile și cunoștințele necesare pentru a face fața diferitelor condiții și situații de conducere speciale care se pot ivi in munca sa.

Meseria de sofer de camion este supusa unor reguli speciale altele decat cele ale unui sofer normal, cum ar: pot conduce doar un anumit numar de ore intr-un anume interval de timp.Si un sofer cu expertiza cunoaste toate acester seturi de reguli.

2.Un sofer responsabil cu prea multe accidente sau incalcari ale regulilor de circulatie poate sa nu fie cel mai bun candidat pentru job.

Un conducator de tir care care cunoaste si intelege toate reglementarile legale are cea mai mare probabilita de a le respecta si evite eventualele incalcari sau reguli de circulatie, inclusiv amenda.

Si din acest motiv trebui sa cautati un sofer cu un dosar impecabil sau cel putin aproape.

3.Abilitați de comunicare

Șoferii de camion sunt de multe ori imaginea unei companii de transport sau unui bussine și, ca atare, trebuie sa aiba abilitați excelente de comunicare.

Un șofer ideal ar trebui sa poata comunica eficient cu dispecerii, clienții și alți angajati ai companiei unde lucreaza sau cu cei care interactioneaza.

In plus, un șofer cu abilitați puternice de comunicare are cel mai mari sanse sa poata face fața oricaror situații neașteptate care pot aparea in timpul transportului.

4.Psihic puternic

Conducerea unui camion pe distante lungi este o munca solicitanta din punct de vedere mental si fizic care necesita plecari de acasa pentru perioade lungi de timp, incarcari și descarcari de marfurilor  sau conducerea in diferite condiții meteorologice.

Un șofer care este intr-o forma fizica si mentala buna are mai multe șanse sa poata face fața cerințelor locului de munca și sa reduca riscul de ranire sau probleme de sanatate.

5.Disponibilitate și program

Soferi de camioane au de cele mai multe ori programe de lucru care include condusul pe distante mari cu plecare la diferite ore din zi sau din noapte, inclusiv in weekend-uri ori in zilele de sarbatori.

Un șofer care este destul de flexibil și capabil sa lucreze in conditiile expuse mai sus, poate fi cel mai potrivit pentru acest job decat unul care are disponibilitate limitata.

6.Referințe

Inainte de a angaja un sofer de tir incercati sa obtinesti referinte de la fosti sai angajatori sau colegi.

Este o parte importanta a procesului de recrutare si angajare a unui șofer de camion.

Referințele primite pot oferi o perspectiva asupra eticii in munca a șoferului, verificarea punctelor forte sau slabe.

Abilitați tehnologice

Folosirea tehnologiei, cum ar fi sistemele de navigație GPS, dispozitivele electronice de inregistrare și instrumentele de comunicații mobile pot fi puncte forte pentru un sofer. Asta inseamna ca el se poate adapta rapid la orice provocare.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0767404068